Splošni pogoji pri uporabi spletne strani  igrace-populi.com

Podatki o pravni osebi:
Lastnik in upravljavec strani: KSM d.o.o., Slovenčeva 78, 1000 Ljubljana.
Telefonska številka podjetja KSM d.o.o.: 041 584-711.
Kontaktni elektronski naslov: maja.katona@igrace-populi.com.
Podjetje KSM d.o.o. je vpisano v sodni register v Okrožnem sodišču v Ljubljani pod vložno številko 2020/22517 in je zavezanec za plačilo davka na dodano vrednost (DDV).
Ustanovni kapital: 7.500,00 €.
Davčna številka: SI97209813
Matična številka: 8679851000
TRR je odprt pri NLB d.d.: SI56 0203 6026 3438 373
BIC koda: LJBASI2X

Splošno
Pred uporabo strani morate pazljivo prebrati navedene splošne pogoje. Z uporabo spletne strani igrace-populi.com se z navedenimi pogoji strinjate. V primeru, da se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da spletne strani ne uporabljate. Za oddajo naročila je obvezna registracija. Med postopkom registracije je kupec opozorjen na dejstvo, da se strinja s splošnimi pogoji uporabe spletne strani igrace-populi.com.
KSM d.o.o. ni preveril vseh strani, ki so povezane s to spletno stranjo, in zato ni odgovoren za vsebino katerekoli zunanje ali druge strani, ki je na kakršenkoli način z njo povezana. Pri vseh naših povezavah z drugimi spletnimi stranmi ali mesti nosite celotno tveganje sami.
KSM d.o.o. ima pravico spremeniti splošne pogoje s spremembo te objave brez predhodnega obvestila.

Cene
Vse cene izdelkov v spletni trgovini so izražene v EUR, vsebujejo DDV (davek na dodano vrednost) in veljajo v trenutku oddaje naročila. Cena ne vključuje dostave.
Vsak izdelek je predstavljen vsaj z imenom izdelka in aktualno ceno.
Zavezanci za DDV so dolžni ob nakupu navesti tudi svojo davčno številko.

Ponudnik spletne trgovina igrace-populi.com skuša čim bolje skrbeti za ažurnost in pravilnost podatkov, ki so navedeni na spletu. Kljub temu pa se lastnosti artiklov, dobavni rok in cena spreminjajo, tako da obstaja minimalna možnost, da ponudnik ne utegne sočasno s spremembo popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru se kupca obvesti o spremembah ter omogoči preklic ali zamenjavo naročenega artikla.

Dobava
Dostavo naročenega blaga podjetje KSM d.o.o. vrši preko Pošte Slovenije. Za vsako naročilo preko spletne trgovine boste prejeli avtomatizirano obvestilo o prejemu naročila, ki vas obvesti, da je sistem prejel vaše naročilo in da je stekel postopek odpreme, ki lahko traja tudi več dni. Po navadi je ta rok od 1-3 delovne dni. V obvestilu bo potrdilo naročenih artiklov. Če ste naročilo oddali s plačilom po predračunu vas obveščamo, da se bo obdelava naročila izvedla šele po prejetju nakazila. Prosimo vas, da nakazilo opravite najkasneje v 7 dneh, v nasprotnem primeru se naročilo stornira. V kolikor imate kakršnakoli vprašanja o naročilu ali menite, da je prišlo do napake, lahko pokličite podjetje KSM d.o.o. na številko 041-584-711 ali pišete na elektronski naslov  maja.katona@igrace-populi.com in se z našim komercialistom pogovorite o vsebini naročila.
Vse izdelke na zalogi odpremimo v 1-3 delovnih dneh po prejemu vašega naročila! Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo, prav tako ni dostave s strani dostavnih služb. V primeru posebnih zahtev vas prosimo, da le – te vpišete pod opombe na dnu naročila. Informacije pa so možne tudi po e-mailu: maja.katona@igrace-populi.com. V primeru dostave po povzetju preko pošte Slovenije, bo dostavna služba naročeni izdelek dostavila na NASLOV naročnika. V kolikor naslovnik ob obisku kurirja ni bil dosegljiv, se lahko s kurirsko službo dogovori za drug rok dobave. Po tem roku se pošiljka vrne pošiljatelju. V primeru vrnitve pošiljatelju, je naročnik dolžen povrniti pošiljatelju vse stroške v zvezi s pošiljanjem in vračanjem pošiljke na naslov pošiljatelja! Blaga ni možno naročiti na naslove “poštno ležeče” ali na poštne predale. Podjetje KSM d.o.o. svoje izdelke prodaja in pošilja le naročnikom na ozemlju države Slovenije. V ostale države pošiljamo le po posebnem dogovoru! Izdelke, ki so pošli, vam bomo dobavili po predhodnem dogovoru z vami. Poklicali vas bomo po telefonu oz. sporočili na vaš elektronski naslov.

Načini plačila
Po predračunu – plačilo sredstev na naš TRR pred prevzemom blaga.
Po povzetju – preko pošte Slovenije

Stroški pošiljanja
Paketi do 2 kg – 4,99€
Paketi 2-5 kg – 5,99€.
Pazljivejše ravnanje pri prevozu – 1,00€.
Pri plačilu po povzetju kot tudi plačilu po predračunu vse stroške transakcij krijemo mi (Pogodba s Pošto Slovenije).

Za vsa naročila v vrednosti 70,00€ in več je poštnina brezplačna.

Reklamacije, odstop od pogodbe in vračilo blaga
V primeru naročila po predračunu, imate 10 dni časa za nakazilo sredstev. Toliko časa vas naročeno blago čaka, po preteku 10 dni, pa se naročilo stornira. V primeru, da ste po pošti prejeli okvarjen izdelek, nas o tem obvestite v najkrajšem možnem času preko elektronske pošte maja.katona@igrace-populi.com ali telefona 041-584-711, vendar najkasneje v roku 14 dni od dneva prejema. Prav tako nas kar najhitreje (najkasneje v roku 3 dni) obvestite, če se prejeti izdelek razlikuje od kupljenega, da lahko napako odpravimo v najkrajšem možnem času. Na vašo pritožbo bomo odgovorili v najkrajšem možnem času – najkasneje pa v roku 30 dni po prejemu pritožbe.

Ker si v podjetju KSM d.o.o. prizadevamo za zadovoljstvo strank, se v primeru reklamacije trudimo zadevo urediti tako, da najdemo skupno rešitev. Če nikakor ne uspemo najti skupne rešitve je za morebitne spore pristojno okrajno sodišče v Ljubljani.
Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju KSM d.o.o. sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga.
O nameravanem vračilu izdelka (odstopu od pogodbe) nas prosimo pisno obvestite in sicer na e-mail maja.katona@igrace-populi.com.
Če  ste kupljeni izdelek že prejeli – in vam kupljen izdelek ne ustreza in bi ga radi vrnili, ga nato na vaše stroške pošljite na naslov KSM d.o.o., Slovenčeva 78, 1000 Ljubljana. Povratna pošiljka vrnjenega blaga na naslov podjetja KSM d.o.o., Slovenčeva 78, 1000 Ljubljana mora biti oddana v roku 14 dni od sporočila.
V primeru odstopa od pogodbe KSM d.o.o. takoj ko je mogoče oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe, vrne vsa prejeta plačila izdelkov z nakazilom na TRR kupca. Stroške vračila blaga (poštne ali transportne stroške) plača kupec!
Izdelki ki so predmet vračila morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni nepoškodovani embalaži z vso priloženo dokumentacijo.
Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.
Vsi paketi ki bodo na naš naslov posredovani s plačilom po povzetju oz. poštnino plača naslovnik bodo zavrnjeni in vrnjeni pošiljatelju na njegove stroške.

V kolikor se za preklic naročila odločite preden je bilo blago odposlano, lahko to storite prosto, brez kakršnihkoli obveznosti do podjetja KSM d.o.o.. V primeru, da želite naročilo preklicati, vam ni potrebno navesti razloga za tovrstno odločitev.
Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam.
 
Preplačilo
Včasih se zgodi, da stranka v primeru plačilo predračuna stori napako in plača več. Preplačane zneske vračamo, vendar imamo s tem povezane bančne stroške v višini 1,00€, ki ga odštejemo od vračila.

Stvarna napaka:
Kdaj je napaka stvarna? Kadar:
artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost artikla?
Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?
Kupec lahko uveljavlja pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca NAJKASNEJE  v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Prodajalec ne odgovarja za napake, ki se pojavijo po 2 letih od nakupa.

Sklepanje in arhiviranje pogodbe
Pogodbo je možno sklepati LE v slovenskem jeziku.
Pogodba bo shranjena v pisni obliki na sedežu podjetja. Na željo kupca je omogočen dostop do nje na sedežu družbe.

Jamstvo – Garancija
Garancijski rok za tehnično blago, kupljeno v trgovini igrace-populi.com je v skladu s pogoji, ki so navedeni v blagu priloženem garancijskem listu, če ob opisu blaga ni drugače navedeno.
Garancijo lahko potrošnik uveljavlja za izdelke, za katere je obvezna garancija kot jo določa Pravilnik o blagu, za katerega se izda garancija za brezhibno delovanje (UL RS, št. 14/12). Seveda je možno, da se garancija nudi tudi prostovoljno za dodatne izdelke oziroma storitve.
V garancijskem roku lahko potrošnik od garanta zahteva: brezplačno odpravo napake, če odprava napake ni možna v skupnem roku 45 dni, lahko potrošnik zahteva zamenjavo za nov brezplačen izdelek. Prodajalec mora biti obveščen o napaki v navedenih rokih, v obvestilu mora potrošnik natančno opisati napako, prodajalec mora imeti priložnost, da stvar pregleda in oceni morebitno napako, potrošnik vam mora navesti zahtevo, kaj želi iz uveljavljanja, prodajalec mora nujno odgovoriti potrošniku v roku 8 dni – tako v primeru, če ugodite zahtevi kot tudi v primeru, če se ne strinjate z uveljavljanjem napake oziroma garancije.

Napake na spletni strani
Zaradi načina obnavljanja spletne strani, napake niso izključene. V kolikor je cena izdelka, ki ste ga naročili, napačna, vas bo o tem dejstvu obvestil uslužbenec podjetja KSM d.o.o. in vam ponudil možnost, da izdelek kupite po pravilni ceni, ki vam jo bo tudi navedel. Prav tako bo podjetje KSM d.o.o. takoj odpravilo napako (v kolikor že ni bila odpravljena) in se vam opravičilo za napako. Podjetje KSM d.o.o. izdelka stranki ne bo prodalo po ceni, ki bi bila škodljiva za podjetje, v kolikor je bila stranka pravočasno obveščena o nastali napaki. Podjetje si pridržuje pravico, da napako popravi v roku treh (3) delovnih dneh od dne, ko je bilo o napaki obveščeno.

Zasebnost – varstvo podatkov
Uporabnik z izvedeno registracijo dovoljuje podjetju KSM d.o.o. zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jih vnese ob registraciji. Podatke, ki jih boste posredovali na straneh trgovine igrace-populi.com, zbiramo izključno za interne potrebe in potrebe izvedbe plačila. Vsi podatki, navedeni pri registraciji, so namenjeni izključno poslovanju trgovine igrace-populi.comin jih KSM d.o.o. ne posreduje v druge namene ali tretji osebi. KSM d.o.o. trajno hrani ob registraciji vnesene podatke in vse spremembe, ki jih uporabnik naknadno opravi sam, v ustrezno varovanem in zaščitenem sistemu.
Ob morebitnem “vdoru” v računalniški sistem ne nosimo odgovornosti!

Varstvo potrošnikov
Internetna trgovina igrace-populi.com deluje v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.

Pritožbe in spori:
Vsak kupec ima možnost nasloviti svojo pritožbo na poštni naslov KSM d.o.o., Slovenčeva 78, 1000 Ljubljana, elektronski naslov maja.katona@igrace-populi.com ali na telefon 041-584-711.
Podjetje KSM d.o.o. spoštuje zakonodajo o varstvu potrošnikov in se bo maksimalno potrudilo rešiti vsako pripombo v najkrajšem možnem roku. Potrudili se bomo najti primerno rešitev brez posredovanja sodišča, če pa to res ne bo mogoče, je za reševanje sporov pristojno Sodišče v Ljubljani!
V skladu z 32. členom Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS) potrošnike obveščamo, da ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov (IRPS), kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko sproži v skladu z ZIsRPS. Spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS) je na voljo na  povezavi: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Varovanje osebnih podatkov v skladu z uredbo GDPR (General Data Protection Regulation)
S sprejemanjem v nadaljevanju napisanih pogojev oz. vašo prostovoljno, izrecno, informirano in nedvoumno privolitvijo o uporabi, obdelavi in hrambi vaših osebnih podatkov, izražate soglasje za uporabo in obdelavo le-teh. Soglasje izrazite tako, da v postopku nakupa na spletni strani igrace-populi.com obkljukate polje “Prebral sem in se strinjam s pogoji poslovanja” spletne strani igrace-populi.com.

Na spletni strani igrace-populi.com, s katero upravlja podjetje KSM d.o.o. Slovenčeva 78, 1000 Ljubljana, v namen zagotavljanja kakovostnih prodajnih in po prodajnih storitev se hrani in obdeluje vaše osebne podatke, ki jih posredujete z naročilom (ime in priimek, naslov, kraj in poštna številka, davčna številka, telefon, e-poštni naslov kupca). V namen zagotavljanja pregleda toka osebnih podatkov, vam posredujemo tudi podrobnosti glede hrambe in obdelovanja vaših osebnih podatkov. Vaše podatke strogo varujemo kot poslovno skrivnost in jih ne bomo uporabljali v nepooblaščene namene, jih zlorabljati ali posredovali nepooblaščenim osebam.

Vaši osebni podatki se ob prijavi na našo spletno stran hranijo v naši glavni bazi na strežniku pri podjetju AVANT.SI d.o.o., Poslovna cona A 49, 4208 Šenčur  (pogodbeni partner podjetja KSM d.o.o.) in nato skupaj z naročilom v podjetju KSM d.o.o. Ljubljana.

V podjetju KSM d.o.o. Ljubljana smo ocenili, da ocena učinka predvidenih dejanj obdelave na varstvo osebnih podatkov ni potrebna, saj gre za povsem osnovna dejanja obdelave, ki so nujno potrebna za opravljanje naročene storitve, hkrati pa od stranke ne zahtevamo vpisa podatkov, ki za to niso nujno potrebni.
Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico od upravljavca dobiti potrditev, ali se v zvezi z njim obdelujejo osebni podatki, in kadar je tako, dostop do osebnih podatkov in določenih informacij. Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima ob upoštevanju namenov obdelave pravico do dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave. Pisni zahtevek za dostop do svojih osebnih podatkov ali zahtevek za morebitne popravke lahko posredujete na e-mail maja.katona@igrace-populi.com ali po pošti na naslov KSM d.o.o., Slovenčeva 78, 1000 Ljubljana.

Posameznik ima na podlagi razlogov, povezanih z njegovim posebnim položajem, pravico, da kadarkoli ugovarja obdelavi osebnih podatkov v zvezi z njim, vključno z oblikovanjem profilov na podlagi teh določb. Upravljavec KSM d.o.o. preneha obdelovati osebne podatke razen, če dokaže nujne legitimne razloge za obdelavo, ki prevladajo nad interesi, pravicami in svoboščinami posameznika, na katerega se le-ti nanašajo, ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov. Pisni zahtevek oz. ugovor avtomatski obdelavi in profiliranju lahko posredujete na e-mail maja.katona@igrace-populi.com ali po pošti na naslov KSM d.o.o., Slovenčeva 78, 1000 Ljubljana.
Kadarkoli po izvedenem naročilu lahko zahtevate izbris osebnih podatkov, vendar v tem primeru sprejmete vse morebitne posledice (nezmožnost pošiljanja dodatnih navodil za izdelek, izguba pravice do reklamacije, izguba pridobljenih bonitet pri prvem nakupu oz. cen za obstoječe kupce). Izbris osebnih podatkov lahko zahtevate po prejemu in plačilu naročenega blaga – paketa.

Kadarkoli po izvedenem naročilu lahko zahtevate izpis osebnih podatkov v strojno berljivi obliki. Pisni zahtevek za izpis svojih osebnih podatkov v strojno berljivi obliki lahko posredujete na e-mail maja.katona@igrace-populi.com ali po pošti na naslov KSM d.o.o., Slovenčeva 78, 1000 Ljubljana.

Kupec ima pravico, da prejme osebne podatke v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki in pravico, da te osebne podatke posreduje drugemu upravljalcu, ne da bi ga mi kot upravljalec, ki so mu bili te osebni podatki zagotovljeni, pri tem ovirali. Pisni zahtevek za prenos svojih podatkov lahko posredujete na e-mail maja.katona@igrace-populi.com ali po pošti na naslov KSM d.o.o., Slovenčeva 78, 1000 Ljubljana.

Vse informacije se zagotovijo brezplačno razen, če so zahteve očitno neutemeljene ali pretirane, zlasti ponavljajoče. V tem primeru lahko upravljavec KSM d.o.o., Slovenčeva 78, 1000 Ljubljana zaračuna razumno pristojbino, pri čemer upošteva upravne stroške posredovanja informacij, sporočila ali izvajanja zahtevanega ukrepa ali zavrne ukrepanje v zvezi z zahtevo.

Spoštovani kupci!
Želimo vam prijetno uporabo naše spletne strani.

KSM d.o.o.