Splošni pogoji pri uporabi spletne strani IGRACE-POPULI.COM

 

Podatki o pravni osebi:
Lastnik in upravljavec teh strani je POPULI d.o.o., Gregorčičeva 11, 1235 Radomlje, ki je ustanovljeno na podlagi slovenske zakonodaje in ima svoj sedež v Sloveniji.
Telefonska številka podjetja POPULI d.o.o. je +386 (0)1 7225 320.
Glavni kontaktni elektronski naslov je info@populi.si
Podjetje POPULI d.o.o. je vpisano v sodni register v Okrožnem sodišču v Ljubljani pod vložno številko 1/14423/00 in je zavezanec za plačilo Davka na Dodano Vrednost (DDV).
Ustanovni kapital podjetja POPULI d.o.o. je 10.432 €.
Davčna številka podjetja POPULI d.o.o.: SI86815199.
TRR pri NLB d.d.: SI56 0230 4003 5164 453.

Splošno
Pred uporabo strani morate pazljivo prebrati navedene splošne pogoje. Z uporabo spletne strani POPULI.si se z navedenimi pogoji strinjate. V primeru, da se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da spletne strani ne uporabljate. Za oddajo naročila je obvezna registracija. Med postopkom registracije je kupec opozorjen na dejstvo, da se strinja s Splošnimi pogoji uporabe spletne strani POPULI.
POPULI d.o.o. ni preveril vseh strani, ki so povezane s to spletno stranjo, in zato ni odgovoren za vsebino katerekoli zunanje ali druge strani, ki je na kakršenkoli način z njo povezana. Pri vseh naših povezavah z drugimi spletnimi stranmi ali mesti nosite celotno tveganje sami.
POPULI d.o.o. ima pravico spremeniti splošne pogoje s spremembo te objave brez predhodnega obvestila. Tovrstne revizije pogojev so za vas zavezujoče.

Cene
Vse navedene cene so v EUR, vključujejo DDV (davek na dodano vrednost) in veljajo le informativno na dan naročila. Cena ne vključuje dostave.
Vsak izdelek je predstavljen vsaj z imenom izdelka in aktualno ceno. Transakcija ni trajna ali ponavljajoča se izpolnitev.
Zavezanci za DDV so dolžni ob nakupu navesti tudi svojo davčno številko.

Dobava
Dostavo naročenega blaga podjetje POPULI d.o.o. vrši preko Pošte Slovenije . Za vsako naročilo preko spletne trgovine boste prejeli avtomatizirano obvestilo o prejemu naročila, ki ni potrdilo, da je izdelek na zalogi, ali da se je pričela vršiti odprema, ampak vas le obvesti, da je sistem prejel vaše naročilo in da je stekel postopek odpreme, ki lahko traja tudi več kot trideset dni. V obvestilu bo potrdilo naročenih artiklov. V kolikor imate kakršnakoli vprašanja o naročilu ali menite, da je prišlo do napake, lahko pokličite podjetje POPULI d.o.o. na številko 041-584-711 ali pišete na elektronski naslov  maja.katona@populi.si   in se z našim komercialistom pogovorite o vsebini naročila.
Vse izdelke na zalogi odpremimo v 3 delovnih dneh po prejemu vašega naročila! Ob sobotah,  nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo, prav tako ni dostave s strani dostavnih služb. V primeru posebnih zahtev vas prosimo, da le – te vpišete pod opombe na dnu naročila. Informacije pa so možne tudi po e-mailu: maja.katona@populi.si.  V primeru dostave po povzetju preko pošte Slovenije, bo dostavna služba naročeni izdelek dostavila na NASLOV naročnika. V kolikor naslovnik ob obisku kurirja ni bil dosegljiv, se lahko s kurirsko službo dogovori za drug rok dobave. Po tem roku se pošiljka vrne pošiljatelju. V primeru vrnitve pošiljatelju, je naročnik dolžen povrniti pošiljatelju vse stroške v zvezi s pošiljanjem in vračanjem pošiljke na naslov pošiljatelja! Blaga ni možno naročiti na naslove “poštno ležeče” ali na poštne predale. Podjetje POPULI d.o.o. svoje izdelke prodaja in pošilja le naročnikom na ozemlju države Slovenije. V ostale države pošiljamo le po posebnem dogovoru! Izdelke, ki so pošli, vam bomo dobavili po predhodnem dogovoru z vami. Poklicali vas bomo po telefonu oz. sporočili na vaš elektronski naslov.

Načini plačila
Ob nakupu v IGRACE-POPULI.COM spletni trgovini lahko izbirate med naslednjimi načini plačila:
Po povzetju – z nalogom UPN preko pošte Slovenije
Po ponudbi ( predračunu ) – priliv sredstev na TRR prodajalca pred prevzemom blaga.

Stroški pošiljanja
Po posredovanju vašega naročila se ceni prištejejo stroški pošiljanja blaga po ceniku Pošte Slovenije.
Aktualne cene (z DDV) za pošiljanje navadnega paketa so:
Poslovni paket
do 2kg 4,70 EUR
nad 2kg do 5kg 5,71 EUR
nad 5kg do 10kg 6,89 EUR
nad 10kg do 15kg 8,08 EUR
nad 15kg do 20kg 9,17 EUR
nad 20kg do 25kg 10,57 EUR
nad 25kg do 30kg 12,05 EUR
nad 30kg do 40kg 13,99 EUR
nad 40kg do 50kg 16,33 EUR

Odkupnina 0,81 EUR
Pazljivejše ravnanje 1,02 EUR.

Kupec plača Pošti Slovenije še provizijo od vrednosti UPN naloga, po ceniku Pošte Slovenije. 

Vse zgoraj navedene stroške plača kupec direktno pošti Slovenije ob prevzemu pošiljke!

Reklamacije
V primeru, da ste po pošti prejeli okvarjen izdelek, nas o tem obvestite v najkrajšem možnem času preko elektronske pošte  populi@siol.net ali telefona (glej kontakt na spletni strani) vendar najkasneje v roku 8 (osem) dni od dneva prejema. Prav tako nas kar najhitreje (najkasneje v roku 3  dni) obvestite, če se prejeti izdelek razlikuje od kupljenega, da lahko napako odpravimo v najkrajšem možnem času. Reševanje reklamacij bo potekalo v skladu z določili Obligacijskega zakonika in Zakona o varstvu potrošnikov.

Odstop od pogodbe in vračilo blaga
Če z blagom niste zadovoljni, lahko v osmih (8) dneh po prejemu blaga pisno sporočite podjetju POPULI d.o.o., da odstopate od pogodbe. V tem primeru morate blago vrniti nepoškodovano, v nespremenjeni količini in v originalni embalaži po pošti na naslov:
POPULI d.o.o.,
Gregorčičeva 11, Zg. Jarše
1235 Radomlje
v osmih (8) dneh po oddanem sporočilu o odstopu od pogodbe. Podjetje POPULI d.o.o. vam bo kupnino vrnilo v petnajstih (15) dneh od prejema obvestila o odstopu od naročila izključno z nakazilom na TRR kupca. Stroške vračila blaga (poštne ali transportne stroške) plača kupec!
Vsi paketi ki bodo na naš naslov posredovani s plačilom po povzetju oz. poštnino plača naslovnik bodo zavrnjeni in vrnjeni pošiljatelju na njegove stroške.
V kolikor se za preklic naročila odločite preden je bilo blago odposlano, lahko to storite prosto, brez kakršnihkoli obveznosti do podjetja POPULI d.o.o. V primeru, da želite naročilo preklicati, vam ni potrebno navesti razloga za tovrstno odločitev.
Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam.

 

STVARNA NAPAKA:

Kdaj je napaka stvarna? Kadar:
artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost artikla?
Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?
Kupec lahko uveljavlja pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca NAJKASNEJE  v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Prodajalec ne odgovarja za napake, ki se pojavijo po 2 letih od nakupa.

Sklepanje in arhiviranje pogodbe
Pogodbo je možno sklepati LE v slovenskem jeziku.
Pogodba bo shranjena v pisni obliki na sedežu podjetja. Na željo kupca je omogočen dostop do nje na sedežu družbe.

Jamstvo – Garancija
Garancijski rok za tehnično blago, kupljeno v trgovini IGRACE-POPULI.COM je v skladu s pogoji, ki so navedeni v blagu priloženem garancijskem listu, če ob opisu blaga ni drugače navedeno.
Garancijo lahko potrošnik uveljavlja za izdelke, za katere je obvezna garancija kot jo določa Pravilnik o blagu, za katerega se izda garancija za brezhibno delovanje (UL RS, št. 14/12). Seveda je možno, da se garancija nudi tudi prostovoljno za dodatne izdelke oziroma storitve.
V garancijskem roku lahko potrošnik od garanta zahteva: brezplačno odpravo napake, če odprava napake ni možna v skupnem roku 45 dni, lahko potrošnik zahteva zamenjavo za nov brezplačen izdelek. Prodajalec mora biti obveščen o napaki v navedenih rokih, v obvestilu mora potrošnik natančno opisati napako, prodajalec mora imeti priložnost, da stvar pregleda in oceni morebitno napako, potrošnik vam mora navesti zahtevo, kaj želi iz uveljavljanja, prodajalec mora nujno odgovoriti potrošniku v roku 8 dni – tako v primeru, če ugodite zahtevi kot tudi v primeru, če se ne strinjate z uveljavljanjem napake oziroma garancije.

Napake na spletni strani
Zaradi načina obnavljanja spletne strani, napake niso izključene. V kolikor je cena izdelka, ki ste ga naročili, napačna, vas bo o tem dejstvu obvestil uslužbenec podjetja POPULI d.o.o. in vam ponudil možnost, da izdelek kupite po pravilni ceni, ki vam jo bo tudi navedel. Prav tako bo podjetje POPULI d.o.o. takoj odpravilo napako (v kolikor že ni bila odpravljena) in se vam opravičilo za napako. Podjetje POPULI d.o.o. izdelka stranki ne bo prodalo po ceni, ki bi bila škodljiva za podjetje, v kolikor je bila stranka pravočasno obveščena o nastali napaki. Podjetje si pridržuje pravico, da napako popravi v roku treh (3) delovnih dneh od dne, ko je bilo o napaki obveščeno.

Zasebnost – varstvo podatkov
Uporabnik z izvedeno registracijo dovoljuje podjetju POPULI d.o.o. zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jih vnese ob registraciji. Podatke, ki jih boste posredovali na straneh trgovine IGRACE-POPULI.COM, zbiramo izključno za interne potrebe in potrebe izvedbe plačila. Vsi podatki, navedeni pri registraciji, so namenjeni izključno poslovanju trgovine IGRACE-POPULI.COM in jih POPULI d.o.o. ne posreduje v druge namene ali tretji osebi. POPULI d.o.o. trajno hrani ob registraciji vnesene podatke in vse spremembe, ki jih uporabnik naknadno opravi sam, v ustrezno varovanem in zaščitenem sistemu.
Ob morebitnem “vdoru” v računalniški sistem ne nosimo odgovornosti!

Varstvo potrošnikov
Otroška trgovina POPULI deluje v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.

Pritožbe in spori:
Vsak kupec ima možnost nasloviti svojo pritožbo na poštni naslov POPULI d.o.o., Gregorčičeva 11 Zgornje Jarše, 1235 Radomlje ali elektronski naslov populi@siol.net ali na telefon +386 (0)1 7225 320 ali na fax +386 (0)1 7225325.
Podjetje Populi d.o.o. spoštuje zakonodajo o varstvu potrošnikov in se bo maksimalno potrudilo rešiti vsako pripombo v najkrajšem možnem roku. Potrudili se bomo najti primerno rešitev brez posredovanja sodišča, če pa to res ne bo mogoče, je za reševanje sporov pristojno Sodišče v Domžalah!
V skladu z 32. členom Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS) potrošnike obveščamo, da ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov (IRPS), kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko sproži v skladu z ZIsRPS. Spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS) je na voljo na  povezavi: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

 

Varovanje osebnih podatkov v skladu z uredbo GDPR (General Data Protection Regulation)
S sprejemanjem v nadaljevanju napisanih pogojev oz. vašo prostovoljno, izrecno, informirano in nedvoumno privolitvijo o uporabi, obdelavi in hrambi vaših osebnih podatkov, izražate soglasje za uporabo in obdelavo le-teh. Soglasje izrazite tako, da v postopku nakupa na spletni strani igrace-populi.com obkljukate polje “Sprejemam pogoje poslovanja in se zavezujem k plačilu” spletne strani POPULI.si .

Na spletni strani igrace-populi.com, s katero upravlja podjetje Populi d.o.o. Radomlje, v namen zagotavljanja kakovostnih prodajnih in po prodajnih storitev se hrani in obdeluje vaše osebne podatke, ki jih posredujete z naročilom (ime in priimek, naslov, kraj in poštna številka, davčna številka in telefon, e-poštni naslov, IP naslov računalnika kupca). V namen zagotavljanja pregleda toka osebnih podatkov, vam posredujemo tudi podrobnosti glede hrambe in obdelovanja vaših osebnih podatkov. Vaše podatke strogo varujemo kot poslovno skrivnost in jih ne bomo uporabljali v nepooblaščene namene, jih zlorabljati ali posredovali nepooblaščenim osebam.

Vaši osebni podatki se ob prijavi na našo spletno stran hranijo v naši glavni bazi na strežniku pri podjetju AVANT.SI d.o.o
Poslovna cona A 49, 4208 Šenčur  (pogodbeni partner podjetja Populi d.o.o.) in nato skupaj z naročilom v podjetju POPULI d.o.o. Radomlje. Do osebnih podatkov dostopamo zaposleni v POPULI d.o.o. Radomlje, ter ostali pogodbeni partnerji: Telekom – Siol strežnik e-pošte ( info@populi.si) podjetja Populi d.o.o., POWERCOM – strežnik e-pošte (maja.katona@populi.si) podjetja POPULI d.o.o., Pošta Slovenije – izvedba pošiljanja naročila na naslov, zunanje računovodstvo Moj računovodja d.o.o. Ljubljana.
Vsi navedeni pogodbeni partnerji so po naših medsebojnih pogodbah dolžni varovati vaše podatke kot poslovno skrivnost in jih ne smejo uporabljati v lastne namene, jih zlorabljati ali posredovati tretjim osebam.
Pooblaščena oseba za varovanje vaših podatkov: Zvonko Božič (direktor podjetja POPULI d.o.o. Radomlje).

V podjetju POPULI d.o.o. Radomlje smo ocenili, da ocena učinka predvidenih dejanj obdelave na varstvo osebnih podatkov ni potrebna, saj gre za povsem osnovna dejanja obdelave, ki so nujno potrebna za opravljanje naročene storitve, hkrati pa od stranke ne zahtevamo vpisa podatkov, ki za to niso nujno potrebni.
Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico od upravljavca dobiti potrditev, ali se v zvezi z njim obdelujejo osebni podatki, in kadar je tako, dostop do osebnih podatkov in določenih informacij. Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima ob upoštevanju namenov obdelave pravico do dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave. Pisni zahtevek za dostop do svojih osebnih podatkov ali zahtevek za morebitne popravke lahko posredujete na e-mail populi@siol.net ali po pošti na naslov POPULI d.o.o., Gregorčičeva 11, 1235 Radomlje

Posameznik ima na podlagi razlogov, povezanih z njegovim posebnim položajem, pravico, da kadarkoli ugovarja obdelavi osebnih podatkov v zvezi z njim, vključno z oblikovanjem profilov na podlagi teh določb. Upravljavec POPULI d.o.o. preneha obdelovati osebne podatke razen, če dokaže nujne legitimne razloge za obdelavo, ki prevladajo nad interesi, pravicami in svoboščinami posameznika, na katerega se le-ti nanašajo, ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov. Pisni zahtevek oz. ugovor avtomatski obdelavi in profiliranju lahko posredujete na e-mail populi@siol.net ali po pošti na naslov POPULI d.o.o., Gregorčičeva 11, 1235 Radomlje
Kadarkoli po izvedenem naročilu lahko zahtevate izbris osebnih podatkov, vendar v tem primeru sprejmete vse morebitne posledice (nezmožnost pošiljanja dodatnih navodil za izdelek, izguba pravice do reklamacije, izguba pridobljenih bonitet pri prvem nakupu oz. cen za obstoječe kupce). Izbris osebnih podatkov lahko zahtevate po prejemu in plačilu naročenega blaga – paketa.

Kadarkoli po izvedenem naročilu lahko zahtevate izpis osebnih podatkov v strojno berljivi obliki. Pisni zahtevek za izpis svojih osebnih podatkov v strojno berljivi obliki lahko posredujete na e-mail populi@siol.net ali po pošti na naslov POPULI d.o.o., Gregorčičeva 11, 1235 Radomlje.

Kupec ima pravico, da prejme osebne podatke v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki in pravico, da te osebne podatke posreduje drugemu upravljalcu, ne da bi ga mi kot upravljalec, ki so mu bili te osebni podatki zagotovljeni, pri tem ovirali. Pisni zahtevek za prenos svojih podatkov lahko posredujete na e-mail populi@siol.net ali po pošti na naslov POPULI d.o.o., Gregorčičeva 11, 1235 Radomlje

Vse informacije se zagotovijo brezplačno razen, če so zahteve očitno neutemeljene ali pretirane, zlasti ponavljajoče. V tem primeru lahko upravljavec POPULI d.o.o. Radomlje:

  • zaračuna razumno pristojbino, pri čemer upošteva upravne stroške posredovanja informacij, sporočila ali izvajanja zahtevanega ukrepa
  • zavrne ukrepanje v zvezi z zahtevo.

Spoštovani kupci!
Želimo vam prijetno uporabo naše spletne strani.

Populi d.o.o.